Therapieëen

Bij Centrum Wending kunt u terecht voor diverse therapeutische behandelingen:

A) Energiebalans

Energiebehandeling

Door allerlei omstandigheden kunnen we in meer of mindere mate uit balans zijn. Dat kan geestelijk, mentaal zijn; we weten dan niet zo goed meer hoe en wat te denken. Onze gedachten zijn in de war, of we denken te veel (piekeren, tobben), of we kunnen er geen begin en einde meer aan vinden. De disbalans kan ook in ons gevoelsleven liggen. In dit leven zijn we ergens door geraakt, soms zelfs beschadigd. We hebben dan minder grip op onze emoties. Het gevoel geleefd te worden. Deze aspecten leiden soms tot een fysieke onbalans. Pijn en klachten in het lichaam geven aan dat de energie-huishouding verstoord is. Hier kan een energiebehandeling helpen. Door inzicht in elk van deze 3 facetten ontstaat er meer balans.

Integratiebehandeling

Uitgaande van de wijsheid die door de energiebehandeling is opgedaan en herkend, wordt op een bewust niveau gezocht naar integratie van deze inzichten in het dagelijks leven.

Metamorfosebehandeling

Na de voorgaande behandelingen en de eventuele inzichtelijke gesprekken verandert er werkelijk iets.
Het is belangrijk om dit proces en de effecten ervan te verankeren in het denken, het gevoel en het dagelijks handelen. We (h)erkennen dan meer en meer onze eigen innerlijke wijsheid.

B) Massage

Uitgaande van een onlosmakelijke verbinding van lichaam en geest is ook het fysieke lichaam zelf de ingang om tot inzicht te komen. In alle cellen van het lichaam zijn herinneringen opgeslagen. Denk maar eens aan iemand die “ergens onder gebukt gaat” : pijn in de rug, nek of schouders zijn dan vaak het gevolg. Zo is dus ons lichaam een uitdrukking of een afspiegeling van ons innerlijk leven. Door aangeraakt te worden, wordt ook dit niveau van bewust-zijn aangeraakt en is dit een aanknopingspunt om een probleem of klacht aan te pakken.
Deze massagevorm is meestal heel ontspannend, maar is tevens ook een uitnodiging om dieper te (durven) voelen en mogelijk vastzittende emoties in vrijheid los te laten.

C) Cranio-Sacrale – Therapie

De vloeistof die om de hersenen en het ruggenmergkanaal circuleert en pulseert, zorgt voor een natuurlijke en constante ritmische ondersteuning van het leven, net zoals de adembeweging en de bloedcirculatie. Deze cranio-sacrale therapie wordt onder andere gebruikt voor het herstellen van de gezondheid en het behandelen van fysieke klachten en psychosomatische storingen. Het verheldert ook geconditioneerde patronen in houding, beweging en gedrag. Er is een kundigheid vereist voor deze behandeling, maar meer nog zie ik het als een vermogen om af te stemmen op de wezenlijke wijsheid van het lichaam. Tijdens de behandeling is het mogelijk dat spanning of opeenhoping van energie ontladen wordt.

D) Counselling

Counselling is een vorm van gesprekstechniek waardoor een cliënt leert weer manager te worden van zijn of haar leven. In een vertrouwelijke omgeving worden obstakels in het leven bespreekbaar gemaakt.

Samen wordt gezocht naar inzicht en mogelijkheden om te veranderen. Op korte termijn worden er resultaten geboekt die ook op langere termijn zeker hun uitwerking zullen hebben, omdat erdoor de gesprekken iets essentieels verandert.

Geef een reactie